Kveik Yeastery K.9 Ebbegarden Noorse Kveik 5 Gram
€ 9,25 € 8,49
Op voorraad
Artikelcode
1681799
Kveik Yeastery K.9 Ebbegarden Noorse Kveik 5 Gram
Ebbegarden kveik van Kveik Yeastery is een multicultuur en bevat alle originele gistsoorten. De gist komt oorspronkelijk uit Stordalen in Møre og Romsdal en geeft de smaak en het aroma van tropisch fruit. Het is ook bekend dat het de waargenomen hopbitterheid in het bier benadrukt, wat betekent dat je de bittere hop kunt laten vallen of de IBU in het recept kunt verlagen. De intensiteit is gemiddeld tot hoog bij hoge fermentatietemperaturen en laag tot gemiddeld bij lagere temperaturen.
Norske Kveik Yeastery produceert echte rundergist, d.w.z. kveik waar de multicultuur wordt verzorgd zoals het oorspronkelijk hoort, in tegenstelling tot alternatieven waarbij de hoofdcultuur wordt geïsoleerd voor massaproductie. Het vee werd van oudsher op de boerderijen gehouden en generaties lang van vader op zoon verzorgd.
Ebbegarden kveik komt uit Ebbegården in Stordal Noorwegen. Ebbegården heeft een traditie in het telen van fruit, en er wordt aangenomen dat dit de duidelijke fruitigheid van de kveik vanaf hier heeft beïnvloed. In de Vikingtijd was het gebruikelijk om zich in de buurt van Stordalen te vestigen vanwege de goede omstandigheden voor zowel visserij als landbouw. In de 12e eeuw werd hier de eerste kerk gebouwd en bier was een belangrijk onderdeel van tradities zoals geboorten, vormsels en begrafenissen. De mensen maakten toen hun eigen bier met kveik voor dergelijke evenementen.
Ebbegården kveik fermenteert idealiter tussen 18°C en 38°C. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de gisting en hoe intenser het tropische aroma. Bij de hoogste temperatuur kan fermentatie binnen 48 uur worden verwacht. Gistvoeding wordt aanbevolen bij gebruik van kveik van Kveik Yeastery.
Van Ebbegården is bekend dat het de bitterheid verhoogt en het wordt daarom aanbevolen om bij gebruik aan te passen aan een iets lagere IBU.
De aanbevolen hoeveelheid is 20 g/hl (een verpakking wordt aanbevolen voor 25 liter). Bij fermentatie bij temperaturen onder de 20°C of bij zeer hoge SG is het aan te raden om de hoeveelheid te verdubbelen.
Verzwakking: Hoog
Uitvlokking: Medium
Temperatuur: 18-38°C
Alcoholtolerantie: 12%
Dosering: 20 g/hl
Kveik Yeastery K.9 Ebbegarden Noorse Kveik 5 Gram
Ebbegarden kveik van Kveik Yeastery is een multicultuur en bevat alle originele gistsoorten. De gist komt oorspronkelijk uit Stordalen in Møre og Romsdal en geeft de smaak en het aroma van tropisch fruit. Het is ook bekend dat het de waargenomen hopbitterheid in het bier benadrukt, wat betekent dat je de bittere hop kunt laten vallen of de IBU in het recept kunt verlagen. De intensiteit is gemiddeld tot hoog bij hoge fermentatietemperaturen en laag tot gemiddeld bij lagere temperaturen.
Norske Kveik Yeastery produceert echte rundergist, d.w.z. kveik waar de multicultuur wordt verzorgd zoals het oorspronkelijk hoort, in tegenstelling tot alternatieven waarbij de hoofdcultuur wordt geïsoleerd voor massaproductie. Het vee werd van oudsher op de boerderijen gehouden en generaties lang van vader op zoon verzorgd.
Ebbegarden kveik komt uit Ebbegården in Stordal Noorwegen. Ebbegården heeft een traditie in het telen van fruit, en er wordt aangenomen dat dit de duidelijke fruitigheid van de kveik vanaf hier heeft beïnvloed. In de Vikingtijd was het gebruikelijk om zich in de buurt van Stordalen te vestigen vanwege de goede omstandigheden voor zowel visserij als landbouw. In de 12e eeuw werd hier de eerste kerk gebouwd en bier was een belangrijk onderdeel van tradities zoals geboorten, vormsels en begrafenissen. De mensen maakten toen hun eigen bier met kveik voor dergelijke evenementen.
Ebbegården kveik fermenteert idealiter tussen 18°C en 38°C. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de gisting en hoe intenser het tropische aroma. Bij de hoogste temperatuur kan fermentatie binnen 48 uur worden verwacht. Gistvoeding wordt aanbevolen bij gebruik van kveik van Kveik Yeastery.
Van Ebbegården is bekend dat het de bitterheid verhoogt en het wordt daarom aanbevolen om bij gebruik aan te passen aan een iets lagere IBU.
De aanbevolen hoeveelheid is 20 g/hl (een verpakking wordt aanbevolen voor 25 liter). Bij fermentatie bij temperaturen onder de 20°C of bij zeer hoge SG is het aan te raden om de hoeveelheid te verdubbelen.
Verzwakking: Hoog
Uitvlokking: Medium
Temperatuur: 18-38°C
Alcoholtolerantie: 12%
Dosering: 20 g/hl
Schrijf uw eigen review