Fermentis gedroogde gist SafSpirit™ CO-16 500 gram
€ 25,75 € 23,62
Op voorraad
Artikelcode
185629
SafSpirit™ CO-16
SafSpirit™CO-16 wordt aanbevolen voor de gisting van wijn voor de productie van brandewijn, waardoor zowel intensiteit als aromatische complexiteit wordt gebracht. Deze stam wordt gekenmerkt door de productie van acetaatesters (isoamylacetaat, fenylethylecetaat, enz.) en van fenyl-ethanol in wijnen, waardoor brandewijn wordt geproduceerd met intense fruitige en bloemige aroma's. Het fermentatieve vermogen van SafSpirit™ CO-16 om vetzuurethylesters te produceren, maakt het een ideale keuze voor destillatie op droesem waarin het rondheid en complexiteit brengt.
Korte vertragingsfase en medium tot snelle fermentatie
Fermentatie temperatuurbereik: 17 – 35°C (Optimum 20 – 27°C)
Hoge alcoholtolerantie
Gemiddelde stikstofbehoefte (0,8 – 0,9 YAN (mg/l) / initiële suiker concentratie(g/l))Metabool
Kenmerken:
Hoge productie van fermentatieve esters, vooral van isoamylacetaat en vet
zure ethylesters (fruitige tonen)
Hoge productie van fenyl-ethanol (bloemige tonen) en gemiddelde productie van de andere hogere alcoholen
Lage productie van vluchtige zuren
Lage productie van sulfieten
Ingrediënten: gist (Saccharomyces cerevisiae), emulgator: E491 (sorbitaanmonostearaat)
hoge alcoholtolerantie
ideale vergistingstemperatuur: 17-35°C
dosis: 20 gram/hl
SafSpirit™ CO-16
SafSpirit™CO-16 wordt aanbevolen voor de gisting van wijn voor de productie van brandewijn, waardoor zowel intensiteit als aromatische complexiteit wordt gebracht. Deze stam wordt gekenmerkt door de productie van acetaatesters (isoamylacetaat, fenylethylecetaat, enz.) en van fenyl-ethanol in wijnen, waardoor brandewijn wordt geproduceerd met intense fruitige en bloemige aroma's. Het fermentatieve vermogen van SafSpirit™ CO-16 om vetzuurethylesters te produceren, maakt het een ideale keuze voor destillatie op droesem waarin het rondheid en complexiteit brengt.
Korte vertragingsfase en medium tot snelle fermentatie
Fermentatie temperatuurbereik: 17 – 35°C (Optimum 20 – 27°C)
Hoge alcoholtolerantie
Gemiddelde stikstofbehoefte (0,8 – 0,9 YAN (mg/l) / initiële suiker concentratie(g/l))Metabool
Kenmerken:
Hoge productie van fermentatieve esters, vooral van isoamylacetaat en vet
zure ethylesters (fruitige tonen)
Hoge productie van fenyl-ethanol (bloemige tonen) en gemiddelde productie van de andere hogere alcoholen
Lage productie van vluchtige zuren
Lage productie van sulfieten
Ingrediënten: gist (Saccharomyces cerevisiae), emulgator: E491 (sorbitaanmonostearaat)
hoge alcoholtolerantie
ideale vergistingstemperatuur: 17-35°C
dosis: 20 gram/hl
SafSpirit™CO-16 wordt aanbevolen voor de gisting van wijn voor de productie van brandewijn, waardoor zowel intensiteit als aromatische complexiteit wordt gebracht. Deze stam wordt gekenmerkt door de productie van acetaatesters (isoamylacetaat, fenylethylecetaat, enz.) en van fenyl-ethanol in wijnen, waardoor brandewijn wordt geproduceerd met intense fruitige en bloemige aroma's. Het fermentatieve vermogen van SafSpirit™ CO-16 om vetzuurethylesters te produceren, maakt het een ideale keuze voor destillatie op droesem waarin het rondheid en complexiteit brengt.
Korte vertragingsfase en medium tot snelle fermentatie
Fermentatie temperatuurbereik: 17 – 35°C (Optimum 20 – 27°C)
Hoge alcoholtolerantie
Gemiddelde stikstofbehoefte (0,8 – 0,9 YAN (mg/l) / initiële suiker concentratie(g/l))Metabool
Kenmerken:
Hoge productie van fermentatieve esters, vooral van isoamylacetaat en vet
zure ethylesters (fruitige tonen)
Hoge productie van fenyl-ethanol (bloemige tonen) en gemiddelde productie van de andere hogere alcoholen
Lage productie van vluchtige zuren
Lage productie van sulfieten
Ingrediënten: gist (Saccharomyces cerevisiae), emulgator: E491 (sorbitaanmonostearaat)
hoge alcoholtolerantie
ideale vergistingstemperatuur: 17-35°C
dosis: 20 gram/hl
Schrijf uw eigen review