Fermentis gedroogde gist SafSpirit™ CO-16 500 gram

€ 25,75
Op voorraad
Artikelcode
185629

SafSpirit™ CO-16 

 

CO-16 wordt aanbevolen voor de gisting van wijn voor de productie van brandewijn, waardoor zowel intensiteit als aromatische complexiteit wordt gebracht.

Deze stam wordt gekenmerkt door de productie van acetaatesters (isoamylacetaat, fenylethylecetaat, enz.) en van fenyl-ethanol in wijnen, waardoor brandewijn wordt geproduceerd met intense fruitige en bloemige aroma's.

 

SafSpirit™ CO-16 

 

CO-16 wordt aanbevolen voor de gisting van wijn voor de productie van brandewijn, waardoor zowel intensiteit als aromatische complexiteit wordt gebracht.

Deze stam wordt gekenmerkt door de productie van acetaatesters (isoamylacetaat, fenylethylecetaat, enz.) en van fenyl-ethanol in wijnen, waardoor brandewijn wordt geproduceerd met intense fruitige en bloemige aroma's.

Het fermentatieve vermogen van SafSpirit™ CO-16 om vetzuurethylesters te produceren, maakt het een ideale keuze voor destillatie op droesem waarin het rondheid en complexiteit brengt.

Korte vertragingsfase en medium tot snelle fermentatie Fermentatie temperatuurbereik: 17 – 35°C (Optimum 20 – 27°C)

Hoge alcoholtolerantie Gemiddelde stikstofbehoefte (0,8 – 0,9 YAN (mg/l) / initiële suiker concentratie(g/l))

Metabool Kenmerken: Hoge productie van fermentatieve esters, vooral van isoamylacetaat en vet zure ethylesters (fruitige tonen)

Hoge productie van fenyl-ethanol (bloemige tonen) en gemiddelde productie van de andere hogere alcoholen

Lage productie van vluchtige zuren Lage productie van sulfieten Ingrediënten: gist (Saccharomyces cerevisiae), emulgator: E491 (sorbitaanmonostearaat) hoge alcoholtolerantie ideale vergistingstemperatuur: 17-35°C

dosis: 20 gram/hl

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan